ТОП новина

Автор: Lucky
Смачний травень, або Місяць смакоти
А ви теж чекаєте травневих свят саме для того, щоб смачно поїсти?
Так от, нарешті ця прекрасна пора почалася!
Хочу поділитися з вами декількома рецептами традиційної страви.
Варто зазначити, що точно не можна назвати країну чи період виникнення шашлику. Проте варто додати, що це одна з найдавніших страв, яка залишається надзвичайно популярною і до сьогодні.
У Туреччині шашлики та інші страви приготовані на шампурах називають шиш-кебабами. У Вірменії схожі страви прийнято називати "хоровац", в Азербайджані готують "кебаби". А ось в Америці таке м’ясо звикли називати "барбекю".
Тому, можемо зробити висновок, що вчення про приготування шашлика відоме кожному народові, але різняться власне рецепти та секретні інгрідієнти.
Отже, приступимо до приготування...
Звичайно ж, кожен із нас знає, що для "короля" будь-якого пікніка важлива не лише прожарка самого м’яса, а й маринад. Саме про нього ми сьогодні й поговоримо більш детально.
Пропонуємо вашій увазі найкращі маринади /на думку Рекорд FM/:
Цікавим маринадом буде простий сік цибулі. Візьміть білу цибулину (Чому саме білу? Тому що вона більш гірка), наріжте її кільцями, посоліть та поперчіть. Потім починайте чавити її руками, доки не виділиться сік. Покладіть до мисочки із соком шматочки м’яса та ретельно перемішуйте.
Відмінним маринадом для шашлика буде маринад з кефіру. Для його приготування змішайте кефір, кільця цибульки, сіль та перець. Поставте маринад із м’ясом у холодильник, бажано на добу.
Маринад із томатним соком. Візьміть цибулю, томатний сік, сіль та перець. Посоліть та поперчіть саме м’ясо, викладіть колечка цибулі та залийте все томатним соком так, щоб злегка покривало шматочки м’яса. Відправте у холодильник на 6-8 годин.
Пікантний маринад. З’єднайте кільця цибулі, 100 мл води, 3 ст. л. нарізаної петрушки, 2 ст. л. кінзи, сік лимона, сіль та перець. Маринувати слід близько 3 годин.
Для шашликів із овочів прекрасно підійде масляний маринад. Змішайте 4 ст. л. оливкової олії з кільцями цибулі, 2 подрібненими зубчиками часника та зеленню. Не забудьте також про сіль та перець. Таким цікавим маринадом потрібно поливати овочі під час смаження.
Цікавим варіантом маринування шашлика буде маринад із білого вина. Для нього потрібно змішати півсклянки білого вина, 2 ст. л. оливкової олії, базилік, цибулю, сіль та перець. Відправте у холодильник на 3-5 годин.
Для жорсткого м’яса ідеальним варіантом буде маринад із червоного вина. Для цього склянку сухого вина змішайте з 2 ст. л. лимонного соку, добавте чверть столової ложки сухої гірчиці й цукор (на власний розсуд). Кільця цибулі викладіть, залийте сумішшю, посоліть, поперчіть за смаком. Поставте маринуватися м’ясо на 10-12 годин.
А від себе додам, що все обов’язково треба готувати з любов’ю. Адже не так важливо, який маринад ви використаєте, проте, якщо ви готуватимете з теплом у серці й душі, шашлик, безумовно, вийде ніжним та соковитим! Смачного!