ТОП новина

Автор: Katrin
Прийшов Спас, бери рукавиці про запас
З приходом Медового та Яблучного Спасу наші предки починали готуватися до приходу осені. Букети, які освячували в церкві на ці свята ставали справжніми домашніми оберегами, а мак і мед зберігали до Різдва, використовуючи їх потім для приготування куті.
Сьогодні ми вирішили поділитися з вами кількома смачними рецептами, які стануть в нагоді до прийдешніх свят.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Яблука в карамелі
Таку смакоту на паличках в червоній карамелі продають на кожному кроці у Діснейленді, і коштує вона цілих 3 євро. Пропонуємо зробити не менш смачну, але набагато дешевшу страву своїми руками. Для цього вам будуть потрібні:
• яблука – 3 шт;
• цукор – 1 ст;
• лимонний сік – 1 ч.л;
• крохмаль – 1 ст.л;
• олія;
• фарбник.
Для початку треба приготувати яблука – вимити, висушити і нарізати на шматочки. Обваляти їх в крохмалі та трохи обсмажити на олії без запаху.
Одразу необхідно також підготувати тарілку, на яку будете класти готові яблука, її обов’язково треба змастити олією.
Залишилось зробити карамель. Для цього в невеликій ємності змішати цукор та сік лимона, і на маленькому вогні дочекатися доки вони почнуть карамелізуватися.
Коли сироп загустіє і стане коричневим, потрібно додати до нього невелику кількість фарбника, розмішати та занурити яблука. Викласти на тарілку, почекати щоб карамель застигла, і можна пригощатися.
maxresdefault
Яблучний самбук
Ще один простий і смачний варіант десерту – яблука, запечені з сиром. Та сьогодні ми вирішили дещо урізноманітнити звичне меню, і пропонуємо приготувати легкий і смачний самбук. Він схожий на зефір, але має більш освіжаючий смак та неймовірний аромат.
З приготуванням справляться навіть профани кулінарної справи. Отже, візьміть:
• яблука – 200 г;
• цукор – 100 г;
• желатин – 8 г;
• білок – 1 шт.
Яблука необхідно очистити від серцевини і запекти в духовці або мікрохвильовій печі, а м’якоть опісля перетерти. Желатин залити водою та дати набухнути. В пюре додати білок та цукор, і збити міксером до появи білої піни. Після додати желатин, розкласти по креманках і охолодити.
1443785069_img_04716
Яблука з фаршем і сиром
Цей рецепт ми підготували спеціально для тих, хто впевнений, що шлунок десертами ситий не буде. Смачно, незвично і ситно. Вам знадобляться:
• яблука – 4 шт;
• фарш – 300 г;
• сир – 100 г;
• яйце – 1 шт;
• сік лимону – 1 шт;
• цибуля – 1 шт;
• сметана – 100 г;
• спеції.
Яблука вимити та зрізати верхню частину у вигляді кришечки. Змастити всередині лимонним соком, посолити та додати перець. Для начинки змішати фарш, м’якоть яблука, цибулю та сметану. Можна додати зелень. В начинку також покласти нарізаний на невеликі шматочки сир. Викласти суміш всередину яблук, і запікати півгодини.
Отже, сміливо можете запрошувати в гості дорослих і дітей, адже наші рецепти будуть смакувати усім. Зі святами!