Шоколад – десерт, від якого не можна відмовитися
Цей неймовірно ніжний смаколик, як відомо, приносить не тільки гастрономічне задоволення, а й здатен суттєво покращити настрій, за рахунок активізації вироблення ендорфінів – «гормонів щастя». Сьогодні, у Всесвітній день шоколаду, ми вирішили розповісти вам дещо дуже цікаве про улюблений багатьма десерт.
Для початку давайте з’ясуємо, яким він може бути. Так як шоколад виробляють на основі какао продуктів, то в залежності від цього він буває:
• гірким (містить більше 60% какао);
• десертним (35-60%);
• молочним (не більше 35% какао, та близько 20% сухого молока).
Солодощами, які вважаються дієтичними, і дозволені навіть тим, хто веде боротьбу з зайвими кілограмами, є гіркий шоколад. В ньому, зазвичай, практично немає цукру, містяться знежирені молочні продукти та відсутні будь-які додатки. А от класичними вважаються десертні, або напівгіркі плитки.
Декілька цікавинок
Справжнім ласунам варто ширше розкривати свої гаманці, і бути готовими до того, що найсмачніший десерт може коштувати дуже дорого. Так, найпершим у цьому рейтингу є американський шоколад Chocopologie by Knipschildt. За невеличку коробку вагою 453 грами доведеться викласти цілих 2600 долларів.
Organic
Сьогодні дуже актуально підтримувати моду на органічне харчування. І тому у меню справжніх поціновувачів еко-продуктів з’явився екологічний шоколад. Відрізняється він не тільки тим, що виготовляється з какао-бобів, які зростають на екологічно чистій плантації, без використання хімічних речовин, а й тим, що в процесі їх обсмажування температура не перевищує 45 градусів. Це дозволяє зберегти максимальну кількість корисних речовин, а також неповторний природний аромат.
Зелений
Білий, темно-коричневий та просто коричневий. Здається, це всі кольори, які відомі нам, якщо мова йде про шоколад. Та виявляється на полицях супермаркетів можна знайти і більш оригінальний варіант зеленого кольору.
Секрет в тому, що крім какао-бобів в списку інгредієнтів є водорості або зелений чайний порошок – матча.
Ідея з водоростями родом з Іспанії. Там такі плитки придумали для схуднення. Так, так, шоколад для позбавлення від зайвих кілограмів. Справа в тому, що невелика кількість такого десерту прекрасно втамовує голод, а амінокислоти, що містяться у шоколаді з водоростями, суттєво знижують апетит.

А от додавати у шоколад чай, звичайно, придумали японці. Завдяки цьому він отримує особливий освіжаючо-гіркуватий присмак.
Та навіть маючи невеликий вибір, сьогодні, у Всесвітній день шоколаду, ласуни мають чудову можливість порадувати себе і близьких людей порцією цього смачного щастя, й приготувати безліч неймовірний десертів з його допомогою. Смачного!