Коли морози не страшні: напої, що зігріють вас зимою
Є три речі, які допоможуть вам зігрітися в зимові холоди - тепла ковдра, палке кохання та смачні напої. І якщо з першими двома пунктами ви можете впоратися самостійно, то з останнім можемо трохи допомогти. Адже гарячі напої зовсім не завершуються на звичайних чаї, каві та молоці. Цікаво? Читайте далі.
Чорний, зелений, фруктовий, травяний. Всі ці сорти чаю можна легко придбати в супермаркеті. Та ми пропонуємо такий, яким ви зможете приємно здивувати своїх друзів та рідних.
Гарбузові чудеса
Ви пробували колись гарбузовий сік? А гарбузовий сік з молоком? А з чаєм? Якщо ні, тоді прийшов час експериментувати. Такий пряний напій справді зігріває. А щоб його зробити, потрібно зовсім небагато. Для початку зробити чай на молоці і дати йому настоятися. Опісля додати гарбузове пюре, нагріти, покласти улюблені спеції (кориця, гвоздика, кардамон) і налити по склянкам.
Прикрасити цю смакоту можна молочною пінкою. Якщо для її приготування у вас немає кавоварки, тоді в нагоді стане звичайний френч-прес. Просто налийте всередину трохи теплого молока і збийте його рухаючи внутрішній прес вгору-вниз.
Вишневий глінтвейн
Його можна робити як безалкогольним, так і з додаванням вина. Все залежить від того, де, як, коли і з ким ви будете його смакувати. До речі, знаєте, як з'явився глінтвейн? Ще в Древньому Римі продавці вина, коли продукт вже починав скисати, додавали в нього багато спецій, і маскували ними підбродивший смак.
Але наш напій буде із свіжих продуктів. І потрібні для цього вишневий сік, трохи чорного чаю, свіжий апельсин та набір спецій (бадьян, кардамон, кориця, імбир). За бажанням можна додати також лимон чи ягоди журавлини.
Спочатку потрібно заварити чай, дати йому настоятися, а в сік покласти спеції та дольки половини апельсину, вичавивши ще з половини сік, нагріти та поєднати з чаєм. Смакота!
Чай з журавлини
Червоні ягоди журавлини володіють бактерициднийм ефектом та використовуються у народній медицині в якості природного антибіотику. Саме тому чай з таких плодів допоможе швидше справитися з застудою та підтримати захисні сили організму.
Аби плоди не були в чаї занадто кислими, до них рекомендовано додати мед, кілька тонких слайсів яблука та спеції.
Кавовий грог
Ну і на останок поділимося з вами рецептом напою, який сподобається поціновувачам кави. Незмінні інгредієнти такого напою - ром і кава. Заварна чи розчинна - вибір за вами, але з заварною аромат та смак будуть більш яскравими. Але якщо в запасі немає рому, тоді його можна замінити невеликою кількістю коньяку та додати червоне вино. Цукор радимо замінити на згущене молоко, добре прогріти і прикрасити тертим чорним шоколадом.
Впевнені, що тепер вам не страшні ніякі холоди. А зима стане не тільки теплішою, а й смачнішою.