Істина в вині. Найнезвичайніші сорти благородного напою
Сьогодні вином називають напій, отриманий в процесі бродіння винограду. А от перше вино, яке було знайдене в процесі археологічних розкопок, і зберіглось ще з часів Древнього Китаю, було зроблене з рису, фруктів та меду. Та існує ще багато сортів та видів, які викликають інтерес винолюбів. Напередодні Дня вина, яке святкують у Молдові 11 жовтня, ми вирішили вам про них розповісти.
Апельсинове
Його батьківщина - сонячна Іспанія. Там, де апельсинів вдосталь, їх використовують повсюди, в тому числі і у виноробстві. А в цьому іспанці знають толк. Та туристи бувають здивовані, а часто і розчаровані, коли виявляється що м'якоть апельсинів зовсім не потрапляє до винопродукту. Виготовляють таке вино з винограду сорту "москатель", а свій яскравий помаранчевий колір і характерний присмак воно отримує внаслідок того, що протягом 5 років витримується в дубових бочках, які "обшиті" ззовні цедрою апельсину.
З водоростей
Цей напій під назвою "Laminaria" був створений німецьким морським біологом Інец Лінке на основі водоростей, відомих нам як морська капуста. Спеціалісти говорять, що напій має легкий аромат вишні і приємни присмак марципана. А головне - він дуже корисний. Цей еліксир містить в собі велику кількість поживних речовин, вітамінів та мінералів. Особливо до смаку вино з ламінарії прийшлося прихильникам здорового способу життя.
Прекрасно підходить воно до страв китайської та японської кухні.
З смолою
Греки також відомі, як славетні винороби. І серед рецептів їх напоїв є один незвичайний. Серед звичних інгредієнтів там значиться досить оригінальний - смола з сосни. Її додають на стадії бродіння, завдяки чому вино отримує приємний хвойний аромат і не менш цікавий присмак.
Зі спаржі
Як не дивно, але і таке існує. Ідея його створення належить американським фермерам, які додали в спаржеве пюре цукор та дріжжі і через кілька місяців отримали цікавий напій зі спаржевим присмаком і солодким ароматом.
Незвичайний зелений напій вже запущений у виробництво, і хто знає, можливо вже дуже скоро він набуде великої популярності.
Гранатове
Мабуть, з наведених вище, це найбільш звичне для нас вино. Але виготовляють його лише в кількох виноробнях у світі. Особливо цінують ізраїльське гранатове вино. Процес його виробництва - сувора таємниця, але відомо, що воно виробляється вручну і розливається не в дубові бочки, а спеціальні ємності з нержавіючої сталі. Напій має не тільки приємний смак та аромат, а й володіє неймовірними корисними властивостями - допомагає при серцево-судинних захворюваннях і навіть раку.
Вино - напій богів, вважали колись у Древній Греції. Та сьогодні чим чудовим напоєм мають можливість насолоджуватися всі. Звичайно, не забуваючи про міру.