ЦІКАВЕ

Автор: Katrin
Food: шампанське у новорічних іграшках або інші способи подати алкоголь у новорічну ніч
Традиція пити шампанське в новорічну ніч має не таку вже й давню історію. Вона з’явилась у 60-х роках минулого століття і була направлена скоріше на підтримку радянських виробників алкоголю, аніж задля створення приємної традиції. Та сама ідея була сприйнята досить позитивно і чудово прижилась в тогочасних сім’ях, перейшовши у спадщину наступним поколінням.
Та з кожним роком бажання зробити свято більш оригінальним та цікавим мотивує людей погоджуватися на цікаві та незвичайні ідеї. І кілька таких ми сьогодні вам і запропонуємо.
DM6bKG8WsAAFtj1
Інтернет вже облетіла новина про те, що нарешті можна поєднати приємне з корисним, придбавши ялинкові прикраси з алкоголем. Ваша ялинка засяє особливими вогниками, коли на ній з’являться кульки з віскі, джином та горілкою. Але викласти за оригінальні доведеться аж цілий 41 долар.
Та якщо подумати, то подібні прикраси можна легко зробити самому. Для цього потрібні будуть пластикові прозорі кульки, які можна розмалювати як ваша душа побажає, та налити в них алкоголь. Єдине, на що потрібно звернути увагу – виготовлення пробок. Але для майстерних рук і це не є проблемою.
0_main_new.1508926507
До речі, такі кульки можуть стати і невеличкими новорічними презентами для ваших гостей. В такому випадку їх доречно зробити іменними.
Та це не єдина ідея, якою ви розживетеся сьогодні. Ми напружили всю свою фантазію, та пропонуємо ще кілька варіантів оригінальної подачі алкоголю у святкову ніч:
twpCohkGLekuy9Sy2PGO6g-wide
1. Алкогольний лід. Хто сказав, що зимою не їдять морозиво? Ще й як їдять. Особливо, якщо привід для цього – Новий рік. Коли основне частування буде завершене, можете побалувати себе та друзів оригінальним десертом – алкогольно-фруктовим льодом. Наприклад, з суміші малинового пюре, віскі та яблучного соку і спецій. Або ж з тим самим малиновим пюре, але вже додавши невелику кількість бальзамічного оцту та джину. Хочете з шампанським? Без проблем. Тоді поєднайте шипучий напій з відваром жасмину та джином, і додайте трохи меду.
1455868540_alkogolnoe-zhele-2
2. Желе. Міцний десерт для дорослих. В Америці його називають «jello shots» і часто продають у барах. Він популярний в США настільки ж у Новорічну ніч, як у нас червона ікра. А готувати його простіше простого. Купуєте напівфабрикат у пакетику, готуєте, як написано на упаковці, далі додаєте алкоголь і відправляєте застигати.
1455868476_alkogolnoe-zhele-3
Якщо маєте час, можете приготувати алко-желе у апельсинових дольках.
3. Фрукти в шампанському. Один з найпростіших рецептів, який прийшов до нас із Франції. Для нього підійдуть ананас, манго, полуниця, малина, яблука, ківі, виноград. Прикрасити все можна листочками м’яти. Всю цю смакоту потрібно лише порізати на шматочки, покласти в бокали та залити шампанським. Вишукано, красиво та смачно. А якщо не полінуєтеся додати до десерту желатин і залишите на кілька годин в холодильнику, отримаєте справді оригінальний варіант подачі шампанського.
champagne-jello2
Не варто засмучуватися, що ви не мільйонер, і не можете дозволити собі у новорічну ніч їсти червону ікру ложками. Навіть витративши небагато грошей цілком можна зробити свято незвичайним. Головне – мати бажання.