10 незвичайних смаків морозива
В літню спеку одним з найкращих способів охолодитися є морозиво. Воно не тільки полегшує стан «вареного овоча», а й дарує приємну насолоду смаком. Та якщо ми звикли до традиційних варіантів – вершкового, шоколадного, ванільного чи полуничного, то виявляється, у світі існує ще безліч непізнаних смаків. І часто, дуже дивних, але від того не менш популярних. Готові спробувати прохолоду з присмаком часнику?
Інколи навіть важко уявити, на що здатні шеф-кухарі, аби здивувати своїх клієнтів. Ми приготували для вас список найнезвичайніших смаків морозива, які при можливості обов’язково треба спробувати. Хоча б заради експерименту.
1. З хріном. Думаєте, цей додаток можна подавати лише до м’яса чи риби? Брати Беккери з Нью-Йорку встигли заробити немало грошей на тому, що пропонували сміливцям спробувати прохолодне морозиво з гострим присмаком. Воно допомагає не тільки охолодитися, а й конкретно збадьоритися.
2. З медом і розсолом. Нам подумалось, що такий десерт обов’язково повинен бути, адже чудово задовольнить смаки вагітних жінок, яким часто хочеться незрозумілих смакових поєднань. І тобі солоденьке, і тобі солоненьке. А от ідея випустити таке морозиво прийшла в голову американським креативщикам з кондитерської та компанії, що випускає маринований перець.
3. З ікрою. Якщо звичайні бутерброди з цим делікатесом вас вже не приваблюють, а шиканути хочеться, тоді варто відправлятися у Францію. Там у деяких кафе можна знайти продукцію компанії Philippe Faur, що на 60% складається з ікри білуги.
4. Зі смаком бекону. Є люди, які не уявляють свого життя без м’яса. Для них воно як хліб – основа основ. І коли таку людину запрошують скуштувати морозива за приємними посиденьками, в голові постійно крутиться думка про те, що «краще б стейк з’їв». Проблема вирішена. Тепер морозиво і бекон поєдналися в одному ріжку. Подвійне задоволення.
5. З часником. Думаєте, що це не більше, аніж рекламний прийом. А ні, таким смаколиком пригощають щорічно гостей Фестивалю часника у невеликому каліфорнійському містечку. На великому відерці гордо красується напис «Drakula».
6. З спагетті та сиром. Не маєте часу, аби спокійно пообідати та з’їсти десерт? Не проблема. В одній з венесуельських кондитерських вам запропонують кульку морозива покриту шаром спагеті з сиром. і швидко, і смачно.
7. З пивним смаком. Ваш чоловік не любить морозиво? Просто він ще не пробував його зі смаком темного елю або медового пива. Можемо точно сказати, що за вуха не відтягнете. Та треба бути готовити і до того, що любов до такого десерту може суттєво вдарити по вашому гаманцю.
8. З вугіллям. Японці – лідери неймовірних ідей стосовно смаків морозива, і вугільне серед них займає особливе місце. Дивний присмак, ніби розжував таблетку активованого вугілля, і заїв все це льодом.
9. Зі смаком грудного молока. Чудовий шанс повернутися в глибоке дитинство. З’явився такий смаколик у 2011 році у Лондоні, а сировину для нього отримували від платних донорів.
10. З кониками. Напевно, найекстремальніший вид морозива, який можна спробувати в Колумбії. Для тих, хто не боїться ласувати усілякими комахами, там пропонують кульки смачного морозива, які щедро наповнені карамелізованими кониками стрибунцями.
Як то кажуть, про смаки не сперечаються, тому і ми не будемо, і залишимо кожному можливість обирати між традиційним та незвичайним.