Без рубрики

Автор: Katrin
Здорове харчування: три види найкориснішої риби
Пам’ятаєте, в дитинстві мама і бабуся часто говорила кожному  нас: «Їж рибу, голова буде добре працювати». Тоді це здавалося нам смішним, а  часом починаєш помічати – деякі люди зробили велику помилку, що не слухали старших.
Дієтологи стверджують, що організм може функціонувати без збоїв лише в тому разі, якщо буде отримувати повний набір корисних речовин. І риба займає в списку необхідних продуктів одне з перших місць. Але як не розгубитися серед асортименту морських і річкових жителів в магазині, і обрати той вид, споживання якого принесе найбільшу користь? Сьогодні ми з радістю поділимося з вами цими знаннями.
  1. Сімейство лососевих. Довго шукати їх не доведеться, улюблені багатьма сьомга, кета або горбуша є майже у кожному великому супермаркеті та спеціалізованому магазині. Головна особливість таких сортів в тому, що навіть в процесі термічної обробки вони не втрачають своїх корисних речовин.
Порадувавши себе шматочком запеченої чи відварної сьомги вагою в 100 г, ви моментально отримаєте денну норму вітамінів В і Е. Як то кажуть, користь і задоволення «в одному флаконі».
Schottischer Lachs
  1. Тріска. Кожен любитель риби має хоч раз в житті спробувати справжній делікатес – печінку тріски. А краще навіть не один. Бо саме ця частина тушки містить в собі значну кількість вітаміну А, який допомагає покращити зір, додати волоссю блиску, а нігтям і зубам міцності. І не треба думати, що це важливо лише для жінок. Чоловіки, з вставною щелепою і рідіючим волоссям в 30 років мало кого приваблюють.
А в самому м’ясі тріски, до речі, майже немає холестерину. Тому ті, хто слідкують за своєю фігурою можуть сміливо включати таку рибу в своє меню.
треска
  1. Тунець. Його називають «морською телятиною» через яскравий колір м’яса. Саме тому тунець довго не використовували в їжу, вважаючи його отруйним. А насправді в його складі міститься найбільше білка в порівнянні з іншими рибами – близько 25%. Крім того, це один з небагатьох сортів, в якому зберігається першопочаткова кількість корисних речовин навіть після консервування. Тому сміливо можна купувати м'ясо цієї риби в баночках.
тунец 2
Вже зовсім скоро, 12 травня, в Японії відбудеться щорічний рибний фестиваль Кінго Мацурі. Там можна буде спробувати всі сорти риби, про які ми говорили, але в дещо дивних, як для нас, варіантах. Наприклад – рибні пластівці, які вважаються чудовим подарунком, і продаються в яскравих упаковках, або ковбаски з сирого м’яса.
Якщо ви любите кулінарні експерименти - вперед за новими враженнями, а тим, хто згоден лише на традиційні способи приготування риби радимо урізноманітнити своє мені новими соусами та спеціями. Рекорд ФМ бажає вам смачного!