Без рубрики

Автор: alena
Цікаво знати. Правильність зберігання продуктів при виїзді на природу
Полюбляєте відпочинок на природі? Тоді ця інформація, точно стане Вам в пригоді.
Аби уникнути харчового отруєння та не зіпсувати собі відпочинок на природі, варто дотримуватись простих правил зберігання продуктів.
Не тримайте продукти під прямими сонячними променями
Ультрафіолетові промені нагрівають продукти. Тримайте їх у ємності з холодною водою, в темному місці.
Окрім того, продукти, які потребують зберігання в холоді, не діставайте до тих пір, поки вони не знадобляться. Візьміть із собою обов’язково сухий лід або морозильні пакети.
Правильно вживайте фрукти
Свіжі фрукти з товстою шкіркою, такі як кавуни, дині або яблука, можна зберігати при кімнатній температурі кілька днів. Проте якщо їх порізати – то з’їсти їх треба протягом 1-2 годин, інакше вони зіпсуються.
Правильно зберігайте курку
Смажену курку потрібно з’їсти протягом 1-2 годин після приготування. А от холодну курку потрібно тримати при температурі нижче +4° C до подачі на стіл.
Правильно зберігайте яловичину, гамбургери і хот-доги
Яловичину треба готувати до температури м’яса 60° C, птицю, гамбургери, хот-доги, сосиски та інші закуски з м’ясними начинками – до 75° C. Для цього не забудьте захопити з собою термометр для м’яса.
Розморожуйте м’ясо перед приготуванням
М’ясо і птицю необхідно розморозити перш ніж смажити їх на грилі. Якщо вони будуть заморожені, то приготуються тільки зовні, а всередині залишаться сирими.
Джерло: 24tv